Investerer 7,2 milliarder i produksjon av neste generasjon Ford Kuga

17.11.2017

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania for å bygge den neste generasjonen av SUVen Ford Kuga.

Totalt har det blitt investert rundt 29 milliarder kroner i fabrikken siden 2011.

- Denne store investeringen på mer enn 750 millioner Euro viser hvor viktig denne fabrikken, Valencia-regionen og Spania er for Ford i Europa. Jeg vil også takke både de nasjonale myndighetene i Madrid og Generalitat Valenciana for deres kontinuerlige arbeid og tilrettelegging for å skape et godt klima for investeringer i Valencia-regionen, sier toppsjefen i Ford Europa Steven Armstrong.

Den nye investeringen vil sikre de mer enn 8000 arbeidsplassene ved Fords fabrikk i Valencia. Investeringen bidrar til ytterligere kostnadseffektivitet og produktivitetsforbedringer for ledelsen, fagforeningene og arbeidsstyrken.

OFFENTLIGGJORDE STORSATSINGEN: Her er (fra venstre) Dioni Campos San Onofre, fabrikksjef i Valencia; Ximo Puig, president i Generalitat Valenciana, Dirk Heller, director, Vehicle Operations Ford Europa og Jesus Alonso, styreformann i Ford Spania.

Kuga-salget har økt 22%

I dag er hver fjerde nye personbil solgt i Europa en SUV. Nesten halvparten av alle bilene som blir produsert på fabrikken i Valencia er en Kuga. Det europeiske salget av Kuga så langt i år er på 126 900 biler. Det er en økning på hele 22% sammenliknet med samme periode i fjor. Ford Kuga er den tredje mest solgte Ford-modellen i Europa, bak Fiesta og Focus.

Stor suksess i Norge

Kuga har vært en stor suksess i Norge siden den ble lansert i 2008. Salget i 2017 kontra 2016 har økt med hele 17,8%, som fordeler seg mellom ca. 75% på den sporty Kuga ST-Line, 15% på Kuga Titanium og 10% på eksklusive Kuga Vignale.

Fords produksjon i Valencia

Siden 1976 har Ford produsert mer enn 12 millioner biler og 16 millioner motorer i Valencia og er en av Spanias største eksportører innen bilindustrien.

I tillegg til Kuga blir alle Tourneo Connect (7-seter) og Transit Connect nyttekjøretøy produsert her. Også Ford Mondeo, S-MAX og Galaxy blir satt sammen i Valencia.

Valencia-fabrikken bygger flere modeller og produserer et høyere antall biler enn noen annen Ford-fabrikk i Europa. Rundt 90% av produksjonen blir eksportert til mer enn 75 land globalt, inkludert USA.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco