Snart kan det bli slutt på rødt lys!

25.10.2016
Nå kan det endelig bli slutt på å treffe på rødt lys ved hvert eneste lyskryss. Ford prøver ut en ny teknologi som gjør at bilen kjører på en «bølge av grønne lys» uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

Se for deg at du kan komme deg til jobb, levere barna i barnehagen eller gjøre unna shoppingen i byen uten å treffe på et eneste rødt lys. Årlig bruker britiske sjåfører i gjennomsnitt to dager nettopp på å vente på at rødt lys skal bli grønt.

- Som sjåfør er det utrolig irriterende å ende opp med å måtte stoppe for røde lys i hvert eneste lyskryss. Når sjåføren får hjelp til å treffe "en bølge av grønne lys" blir kjøreturen både mer smidig, trafikkflyten blir bedre og utslippet av miljøskadelig CO2 og drivstofforbruket går ned, sier ansvarlig for førerstøttesystemer i Ford Research and Advanced Engineering, Christian Ress.

I et samarbeid med UK Autodrive, Storbritannias største prosjekt for selvkjørende biler, tester Ford nå ut denne teknologien både på offentlig vei og på lukket bane i Milton Keynes og Coventry. Forsøkene vil strekke seg over en periode på to år.

«Green Light Optimal Speed Advisory», som Ford-teknologien kalles, bruker informasjon fra trafikklysene for å sørge for optimal hastighet for å treffe "en grønt lys-bølge".

Det er en Ford Mondeo hybridvariant som brukes i testforsøket. På denne modellen jobbes det også intenst med nye automatiske bremsesystemer. Disse skal redde deg selv om nedbremsingen skjer over 500 meter foran deg og du med det blotte øyet ikke ser faren.

Artikkelen fortsetter under videoenTeknologier som testes i prosjektet neste år hjelper også bilen med å se kjøretøy som blokkerer veibanen langt foran. Den ser og advarer mot utrykningskjøretøy, og systemet vil automatisk prioritere kjøretøy som kommer inn i kryss uten lysregulering eller skilt.

Tidligere i høst ble det kjent at Ford vil masseprodusere en selvkjørende bil uten verken ratt, bremser eller gasspedal.

Ford satser på å ha den selvkjørende bilen klar i 2021. Den skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept.

Forsøkene i England er et ledd i dette prosjektet.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco