Ford leverer den første av 40 helelektriske E-Transit til Oda

10.11.2022
 • Norges største matbutikk på nett, Oda, har nå fått overlevert den første av i alt 40 spesialtilpassede helelektriske Ford E-Transit kjølebiler.

  Den første E-Transit skapbilen er skreddersydd ODA sitt behov for skap- og kjøleløsninger tilpasset et helelektrisk nyttekjøretøy, og skal nå gjennomgå en testperiode for å optimalisere alle deler av distribusjonen.

  – At Oda nå velger helelektrisk og velger nye E-Transit som kjølebil illustrerer tydelig at E-Transit er et helelektrisk nyttekjøretøy som kan spesialtilpasses de aller fleste bruksområder. Den unike kombinasjonen av at den er tilgjengelig i hele 25 varianter, har høy lastekapasitet og lang elektrisk rekkevidde har på kort tid gjort dette til et svært populært helelektrisk valg, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

  Nå starter en testperiode hvor E-Transit kjølebilen, spesialbygd av Lafinto, skal settes inn i vanlig drift. Perioden skal gjøre Oda i stand til å tilpasse sine arbeidsrutiner til en helelektrisk fremtid, og på sikt - ytterligere optimalisere E-Transit for sine behov.

  – For å gjøre overgangen til en helelektrisk bilpark mest mulig sømløs, er det viktig å få på plass infrastrukturen og nye rutiner. Det gjelder for lading, for forhåndskjøling av kjølerom når den står til lading, og ved behov – planlegging av kjøreruter slik at E-Transit også raskt kan lades opp i løpet av arbeidsdagen. Med en ladeeffekt på opptil 115 kW hurtiglades den fra 15 til 80 % på 34 minutter, sier Markussen.

  Oda: Ambisjon om fossilfri matlevering innen 2025

  Oda tilbyr et bredt utvalg av dagligvarer levert rett på døra. Selskapet vokser i sin kategori raskest i hele Norden. Det at denne veksten er miljøvennlig og bærekraftig er ifølge flåtesjef Stian Stramrud svært viktig.

  – Oda har som ambisjon at vi skal ha fossilfri matlevering innen 2025. Den første E-Transit kjølebilen er et viktig skritt på veien mot det målet. Ford E-Transit er et klasseledende elektrisk nyttekjøretøy som både kan skreddersys til våre spesielle behov, og som passer godt inn i vår ambisjon og strategi for fremtiden. Nå er vi virkelig i gang med en helelektrisk omstilling. Vi ser frem til å tilby våre kunder levering på døren med elektriske kjølebiler, sier Stramrud.

  Opptil 317 km rekkevidde og nyttelast på opptil 1684 kilo

  Ford E-Transit har en helelektrisk rekkevidde på opptil 317 km, målt etter WLTP-målemetoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen har et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

  I Europa tilbyr Ford 25 ulike varianter av E-Transit: varebil, dobbelkabin varebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.

  Flåtestyringsverktøy for å få maksimalt ut av hver enkel E-Transit

  Ford E-Transit passer også sømløst inn i Ford Pro sitt omfattende digitale system av produktivitetsforbedrende og kostnadsbesparende løsninger.

  – Nye E-Transit kan fås med nye digitale flåtestyringsverktøy som hjelper eieren med å øke produktiviteten og få maksimalt ut av hvert enkelt kjøretøy i flåten sin – om det er energibruk, ladebehov eller behov for fremtidig service. Dette gjør det enklere å utnytte alle bilene bedre, øke driftstiden og redusere driftskostnadene, sier Ford Motor Norges salgssjef for nyttekjøretøy, Espen Markussen.

  Ford E-Transit
  Ford Motor Norges salgssjef for nyttekjøretøy Espen Markussen og Oda flåtesjef Stian Stramrud


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautocoAnmeldelser