Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslipps­teknologier lønnsomme

27.05.2022

PRESSEMELDING - 27. MAI 2022 12:30

Ford Motor Company, den største bilprodusenten i USA, har annonsert at de vil delta i First Movers Coalition, et initiativ som ledes av det amerikanske utenriksdepartementet og World Economic Forum. Målet er sammen å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.

Koalisjonen består av mer enn 50 selskap med en samlet markedsverdi på rundt 8,5 billioner dollar. Sammen vil de bruke sin innkjøpsmakt og leverandørkjeder for å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.

– Ford har en historie med å være tidlig ute med å støtte tiltak som gir en mer bærekraftig bilindustri. Ved å bli en del av First Movers Coalition så retter vi oss nå mot våre leverandørkjeder ved å love å investere mer i lavutslipp aluminium og ­stål. Sammen har denne koalisjonen muligheten til å bidra til null utslipp fra transportsektoren i fremtiden. Det er bra både for jorda, menneskeheten og vår forretningsvirksomhet, sier Ford Chief Government Affairs Officer Chris Smith.

Ford forplikter seg til at minst 10 % av alt stål og aluminium de kjøper, vil ha nær null karbonutslipp i løpet av 2030. Selskapet jobber også mot å oppnå global karbonnøytralitet for sine biler, fabrikker og leverandørkjeder før 2050.

Vil skape et grunnlag for kommersielt levedyktig lavutslipp aluminium og stål

– Hvis vi investerer i de riktige teknologiene og får de oppskalert i løpet av de neste tiårene er det mulig å redusere utslippene til netto null i løpet av 2050. Ved å delta i First Movers Coalition, signaliserer Ford til markedet at vi vil jobbe sammen med andre for å skape kommersielt levedyktig lavutslipp aluminium og stål. Dette har potensiale til å hjelpe å bygge en netto-nullutslippsøkonomi, sier Ford Director of Supply Chain Sustainability Sue Slaughter.

Skal vinne markedet for elektriske og tilkoblede biler

For å konkurrere og vinne i et helt nytt marked som består av elektriske og tilkoblede biler, planlegger Ford å investere mer enn 50 milliarder dollar fra 2022 til og med 2026, for å utvikle både de elektriske bilene og batteriene til disse. Selskapet vil utføre dette fra noen av de mest avanserte og effektive bilfabrikkene i verden. Dette vil også skape tusenvis av nye jobber og bygge en bærekraftig og etisk leverandørkjede.

Ford resirkulerer allerede opp mot 9 millioner kg aluminium hver eneste måned på sine fabrikker Dearborn Stamping, Kentucky Truck og Buffalo Stamping. Å produsere resirkulert aluminium bruker bare 5 % av energien som må til for å produsere ny aluminium.

Står samlet for 30 % av de globale utslippene

First Movers Coalition, som ledes av World Economic Forum og amerikanske myndigheter, fokuserer på sektorer som aluminium, luftfart, kjemikalier, betong, shipping, stål og tungtransport. Samlet anslås det at disse står for 30 % av de globale utslippene. Denne andelen er forventet å øke til 50 % halvveis i dette århundre, om ikke det skjer en rask overgang til renere teknologier. Ifølge World Economic Forum står bare aluminium alene for 2 % av de globale utslippene.

Ford deltar også i RouteZero, et globalt samarbeid hvor det jobbes for at alle nye biler globalt skal være nullutslippsvarianter innen 2040, og ikke senere enn 2035 for ledende markeder. Ford annonserte også i mars i år at de i Europa har som mål at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører er karbonnøytrale innen 2035.

Les mer om First Movers Coalition her.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco