Ford appellerer til EU om 100 % helelektrisk bilsalg fra 2035

17.05.2022

Ford Europa har sammen med 27 andre selskaper signert en appell til EU for å sikre at alle nye biler og nyttekjøretøy i Europa har null utslipp fra 2035, og at det etableres forpliktende mål for ytterligere utbygging av ladeinfrastrukturen.

I appellen slår selskapene fast at det er helt avgjørende å fjerne fossildrevne biler fra veiene, for å nå målene om netto nullutslipp i løpet av 2050 - for å bidra til å unngå de verste konsekvensene av klimaendringene. Dette inkluderer også en appell om å innføre lovgivning som etablerer standarder og en klar tidsplan som industrien og leverandørene må følge, for å sikre en overgang til helelektriske biler.

– Ford Europa mener at vår frihet til å bevege seg henger nøye sammen med det å ta vare på kloden og hverandre. Derfor har vi som mål at alle Fords biler og nyttekjøretøy skal ha null utslipp innen 2035. For å nå dette målet må EU også etablere obligatoriske nasjonale mål for en sømløs elektrisk ladeinfrastruktur som det vil bli behov for grunnet den økte etterspørselen etter elektriske biler, sier toppsjefen i Ford Europa Stuart Rowley.

Rowley vil - i forbindelse med appellen - være paneldeltaker når gruppen Transport and Environment inviterer til en diskusjon 18. mai - om når det er riktig tidspunkt for bedrifter og forbrukere å gå over til helelektriske biler.

Forventer at endelig lov blir vedtatt til høsten

Beslutningstakerne i EU er nå i ferd med å bestemme seg for nye regler for mer klimavennlige biler. Det skjer etter at EU-kommisjonen, med støtte fra alle selskapene bak appellen, har foreslått at alle nye biler og nyttekjøretøy som selges i EU fra 2035 skal ha null utslipp. Europaparlamentet og regjeringene i EU-landene vil bestemme seg for sine standpunkter i juni. Den endelige lovreguleringen er forventet å bli vedtatt til høsten.

Ford Europa er på full fart mot en helelektrisk fremtid. Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Dette kommer i tillegg til de to helelektriske modellene Mustang Mach-E og nyttekjøretøyet E-Transit, som allerede er i produksjon.

Ford forplikter seg til å skape en bærekraftig fremtid

Ford forplikter seg til både å ta vare på miljøet og forsikre seg om at kommende generasjoner vokser opp i en miljøvennlig verden. I løpet av de siste 12 månedene har også Ford Europa kommet med en rekke initiativer, omtalt i European Sustainability Digest 2022, for å bidra til en slik utvikling.

I sammendraget vises det i detalj hvilke viktige grep Ford tar for å nå sitt mål om at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører er karbonnøytrale innen 2035.

Tidligere i år publiserte også Ford sin første menneskerettighetsrapport. Denne, som er en integrert del av deres bærekraftrapport, setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.

All elektrisitet som sendes til Fords produksjonsanlegg i Europa er allerede 100 % fornybar. Den planlagte produksjonen av elektriske biler i Køln i Tyskland er nå forventet å bli på 1,2 millioner biler over en 6-års periode. Med en total produktinvestering på 2 milliarder dollar skal dette bidra til å levere enda flere helelektriske biler til kunder i hele Europa.

Fords Blue Oval Charging Network har allerede mer enn 300 000 ladepunkter i hele Europa. I løpet av 2023 vil ansatte få tilgang til mer enn 1000 nye ladestasjoner ved Fords europeiske fabrikker og kontorfasiliteter. Ford deltar også i RouteZero, et globalt samarbeid hvor det jobbes for at alle nye biler globalt skal være nullutslippsvarianter innen 2040.

For å sikre bedre bærekraft i leverandørkjeden, annonserte også Ford nylig at de hadde blitt med i to sentrale leverandørkjedesamarbeid. Disse har som mål å sette nye industristandarder for datadeling mellom samarbeidspartnere og bærekraftvurdering av produksjonssteder.

Fords veldedige fondsavsetning, Ford Fund, ga også mer enn 74,4 millioner dollar til veldedige prosjekter i hele verden i 2021.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco