Ny og eksklusiv spesialmodell av supersportsbilen Ford GT

17.08.2020

Ford GT er den eneste amerikanske bilen som har vunnet Le Mans. Nå kommer den også som en ny spesialdesignet Heritage Edition. 2021-utgaven blir også tilgjengelig med en helt ny stylingpakke som bidrar til å gjøre supersportsbilen enda mer eksklusiv.

- Med Heritage Edition har Ford Performance-teamet hentet frem enda flere detaljer fra Ford GTs historie og utviklet en Limited Edition som hyller den ikoniske bilens 55 års jubileum etter at den vant 24-timers løpet i Daytona. Det var starten på suksessen i Le Mans. Med utstyrspakken Ford GT Studio Collection kan kundene nå også personifisere sin supersportsbil, sier Ford GT Program Manager, Mike Severson.

Annonseringen av de to nye variantene av Ford GT skjedde i forbindelse med «2020 Peterson Car Week» som siden onsdag forrige uke har vært sendt på det kjente museets YouTube-kanal.

Den eksklusive Heritage-modellen er en hyllest til bilen som ble den første Ford som i 1966 vant Daytona 24 Hour Continental. Denne seieren er blant annet omtalt i filmen «Ford vs Ferrari» fra 2019. Med førerne Ken Miles og Lloyd Ruby i spissen tok Ford fire av de fem første plassene i Daytona. Dette var starten på en magisk sesong for Ford GT40 MK II.

- Miles og Ruby ledet nesten hver runde av 24 timers-løpet og slo konkurrentene med flere runder. Denne seieren var den første gangen noen truet Ferrari sin dominans og ble et vendepunkt for racing-programmet til Ford GT, sier Severson.

Den første Daytona-inspirerte Ford GT Heritage Edition

Inspirert av det hvite, svarte og røde eksteriøret fra vinnerbilen i 1966 har den nye 2021 Ford GT Heritage Edition Frozen White eksteriørfarge - med synlige karbondetaljer på panseret som en kontrast. Den har også fått detaljer i Racing Red, både på siden, foran og under spoileren bak. Heritage Edition kommer med rødlakkerte Brembo-bremsekalipere og Heritage Gold 20 tommers helstøpte aluminiumsfelger.

Inni bilen har det førersentrerte interiøret fått flere unike detaljer, som instrumentpanel i svart Alcantara®-utførelse, røde girhendler ved rattet og rød Alcantara i setene.

Kunder som ønsker å gi bilen sin et enda tøffere utseende kan velge en Heritage Upgrade-pakke med 20 tommers karbonfiberhjul med unike røde detaljer, svartlakkerte monoblock bremsekalipere med Brembo-bokstaver i rødt og tallet 98 felt inn i dørpanelet, både på fører- og passasjersiden.

     Ford GT

Ford GT Studio Collections: ny og unik grafikkpakke

Ford Perfomance presenterte også en helt ny og eksklusiv serie til supersportsbilen. Med grafikkpakken Ford GT Studio Collections kan du tilpasse farger på en rekke av bilens stylingelementer, inkludert de funksjonelle nedkjølingskanalene som hjelper de 660 hestekreftene når temperaturen er høy ved banekjøring.

De unike eksteriørdetaljene er utviklet i et samarbeid mellom Ford GT-produsenten Multimac og Ford Performance.

Bare 40 supersportsbiler vil komme med Studio Collection-pakken i løpet av modellårene 2021 og 2022. Både karosseri og grafikkdetaljene kan leveres i syv standardfarger eller ytterligere personaliseres ved å skryddersy etter dine ønsker den fargen du som kunde vil ha.

Levering av 2021-modellen av Ford GT begynner tidlig i 2021. Produksjonen av supersportsbilen Ford GT vil avsluttes i 2022.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco