Ford deltar i sårt tiltrengt respiratorproduksjon i Storbritannia

14.05.2020

Ford har på rekordtid bygd om en tom fabrikkhall i England for å levere deler til sårt tiltrengte respiratorer for koronasyke pasienter.

Ford-ansatte har de siste tre ukene jobbet døgnet rundt for å få den høyteknologiske produksjonen opp og stå. Fabrikken er en del av VentilatorChallengeUK Consortium, et samarbeid mellom teknologi og industriselskaper for å levere 15 000 Penlon Prima ES02 respiratorer til britiske National Health Service (NHS).

– Det har vært mye hardt arbeid de siste ukene, men dette viser også hvordan en krise får frem det beste i folk. Det gjør meg stolt når jeg vet hvor mye våre ansatte har forsaket for å hjelpe til å produsere disse livsviktige enhetene, sier Graham Hoare, styreformann i Ford Storbritannia.

Lagerhallen på Fords Dagenham-motorfabrikk ble omgjort til en ISO-sertifisert produksjonsenhet som kan produsere deler til respiratorer. Det måtte blant annet utvikles en produksjonslinje for å lage komponentbokser og 8,4 tommers skjermer som er avgjørende deler i de ferdig monterte respiratorene.

650 frivillige Ford-ansatte deltar i produksjonen

3D-printing ble tatt i bruk for å lage nøkkelkomponenter til de 200 arbeidsstasjonene som er plassert - med trygg avstand - i henhold til kravene om sosial distansering. De frivillige fra Ford - som har jobbet med prosjektet - er hentet inn fra en rekke forskjellige avdelinger. Her jobber alt fra produktutviklere til teknikere og ingeniører. I alt vil hele 650 Ford-ansatte jobbe tre skift på fabrikken.

Ford er en del av Consortium Executive som også Airbus, McLaren, Penlon og Siemens er med i. For å samarbeide med Penlon, som holder til i Oxford, har Ford-teamet tatt i bruk HoloLens 2 virtuelle headset. Da kan teknikere og andre spesialister følge med på hva brukeren ser på en dataskjerm, og gi innspill og hjelp i sanntid til disse.

– Ved å jobbe tett med Penlon og andre som produserer medisinsk utstyr greide vi raskt å snu om fra å lage motorer til respiratorer. Sammen med partnerne våre produserer vi nå flere tusen av et produkt som det vanligvis bare lages mindre kvantiteter av, sier fabrikkansvarlig for Fords motorfabrikk i Dagnham Martin Everitt.

Produserer beskyttelsesutstyr i stort globalt initiativ

Som et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo» skal Ford produsere personlig beskyttelsesutstyr og respiratorer for å hjelpe til i kampen mot koronaviruset - både lokalt og nasjonalt.

Ford Research and Innovation Centre i Aachen i Tyskland bisto nylig i utviklingen av en ny heldekkende maske med egen pustehjelp for de som jobber i helsetjenesten, en såkalt PAPR. Denne blir nå produsert på Fords fabrikk utenfor Flat Rock i Michigan i USA. Ford produserer også beskyttelsesutstyr til sine egne ansatte på fabrikker over hele verden.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautocoAnmeldelser