Selvkjørende "verktøykasse" gjør livet lettere for Fords ansatte

10.05.2019

     


Selv om Fords selvkjørende biler først kommer om noen år, viser den smarte roboten Survival allerede nå hva som er mulig å få til.


Roboten er utviklet av Ford, og er den første av flere som skal tas i bruk på Fords fabrikker i Europa.

Kallenavnet Survival har roboten fått for sin unike evne til å tilpasse seg miljøet den jobber i. Den selvkjørende roboten har som oppgave å levere reservedeler der det er behov for det rundt på Fords store bilfabrikker.Her unngår Survival - helt på egen hånd - å komme borti plutselige hindringer, og den forandrer rute om noe skulle være i veien.


Helt selvstendig og selvkjørende


- Vi har programmert den til å lære seg hele gulvarealet i fabrikken. Sammen med de innebygde sensorene trenger den derfor ingen ekstern hjelp for å bevege seg rundt på egen hånd. I begynnelsen reagerte de ansatte som om det var noe fra en science fiction-film som passerte. Nå fortsetter de bare med jobben sin fordi de vet at roboten er smart nok til komme seg rundt dem, sier sjefsingeniør ved Fords fabrikk i Valencia i Spania, García Magraner. Det er her roboten først blir testet.


Sparer 40 arbeidstimer daglig


Survival kjører rundt i fabrikklokalene, full av reservedeler og sveiseutstyr. Tilgangen på dette er helt avgjørende for å holde produksjonen av Ford Kuga, Mondeo og S-MAX i gang. Den tidkrevende og ensformige oppgaven var tidligere utført av ansatte ved fabrikken. Roboten erstatter imidlertid ikke de ansatte, men sparer i stedet hele 40 timers arbeid hver dag som de ansatte kan bruke på mer komplekse oppgaver.


Verdifullt og feilfritt team-medlem


Roboten er utstyrt med et automatisert hyllesystem med 17 rom som er lagd for å frakte materialer av ulik størrelse og vekt.For å unngå feil er både åpning og lukking av rommene automatisert slik at de ansatte bare får tilgang til de delene som er tiltenkt dem.

- Den har vært testet i nesten ett år nå, og har fungert prikkfritt så langt. Survival har blitt et verdifullt team-medlem. Forhåpentligvis kan vi nå også sette denne type roboter inn som heltidsansatte ved flere av våre europeiske bilfabrikker, sier García Magraner.

Kontakt ossKlikk her for andre nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerFølg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco