Ford skal gi bedre London-luft

20.01.2017
Med støtte fra britiske myndigheter lanserer Ford nå et 50 millioner-kroners prosjekt for å hjelpe London med dårlig luftkvalitet.

20 nye Transit Custom plug-in-hybrid skal de neste 12 månedene brukes til varetransport i hjertet av London. Målet er å se hvordan varetransporten kan elektrifiseres i storbyen, og hvilke miljøeffekt dette kan ha.

- Dette spennende prosjektet viser hvordan teknologi kan gjøre livet til de som som bor i byer bedre. Ford er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, så det er helt naturlig at vi satser tungt på å elektrifisere varetransporten, sier Ford Europas toppsjef, Jim Farley.

For flere bilder og video- klikk her

7000 varebiler i sentrum

Et av selskapene som skal ta i bruk lavutslippsflåten med Ford Transit Custom er byens kollektivselskap, Transport for London.

Hver eneste hverdag kjører varebiler mer enn 13 millioner km, fordelt på hele 280 000 reiser, i London. I rushtiden kjører det rundt 7000 varebiler i timen i sentrum av den britiske hovedstaden.

Ford har fokus på å elektrifisere de mest populære volummodellene, både innenfor nyttekjøretøysegmentet, men også på SUV og biler i den mer sportslige enden av skalaen. Målet er at bilene skal bli bedre, morsommere å kjøre og mer miljøvennlige.

Starter miljøprosjektet til høsten

Flåten med 20 Transiter Custom, plug-in-hybrid, skal tas i bruk allerede til høsten. Dette er også en del av Fords planer om å samarbeide med store byer for å utvikle transportløsninger som skal gi innbyggerne bedre livskvalitet.

- Å få varetransporten over på lavutslippsbiler er en helt sentral faktor for å få renset opp i den giftige Londonluften. Dataene fra dette prosjektet vil være viktig for vårt LoCITY program, hvor målet nettopp er å få varetransporten over på lavutslippskjøretøy, sier Londons ordfører, Sadiq Khan.

Med Transit Custom, plug-in-hybrid, som skal brukes i prosjektet, er Ford den første blant de store som får plug-in hybrid teknologi i dette varebilsegmentet.

Evalueres for å lage enda bedre elektrifiserte biler

Testflåten vil i hele perioden bli nøye overvåket av et Ford-utviklet system. Både de kostnadsmessige, de operasjonelle og de miljømessige sidene ved bruk av denne teknologien vil bli nøye gjennomgått for dermed å kunne lage enda bedre elektrifiserte biler i fortsettelsen.

Vil utvikle neste generasjons teknologi

- Storbritannia er en global leder i utviklingen av lavutslipps motorteknologi. Dette prosjektet har fått nesten 5 millioner pund av britiske myndigheter. Det har sikret jobber og det demonstrerer vår forpliktelse til ikke bare å reduser CO2-utslippene, men også å jobbe med industrien for å utvikle neste generasjons teknologi, sier klima- og industriminister i Storbritannia, Nick Hurd.

Ford-program til 40 milliarder kroner

Transit Custom plug-in hybrid er bare en av de 13 nye globale elektrifiserte modellene Ford kommer med i løpet av de neste fem årene. En satsing på nærmere 40 milliarder kroner i perioden skal blant annet resultere i en helelektrisk SUV med rekkevidde på drøye 480 km og en masseprodusert selvkjørende hybridbil uten verken ratt eller pedalsett.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer



Følg oss gjerne på Facebook og Instagram @folloautoco